Vischan - kristna barnprogram

På Vischan finns bonden Linda på sin gård. Vischan är fullt med levande djur och mysiga miljöer.  14 kristna barnprogram med djur.  Vischan är ett barnprogram som vänder sig till förskolebarn; det är fullt med levande djur och mysiga miljöer. Här får små barn bra värderingar och kunskap om Gud på sin egen nivå!  

Möt bonden Linda på Vischan

 

 

Geten Greta är mörkrädd. Hon vill sova i Lindas hus istället för i sin spilta. Det finns inga spöken, bara änglar som vakar över oss. Man kan alltid skaffa en nattlampa!

Geten Greta
Hästen Enya
Grisen Gunnar

Enya är stor och stark och hon tror att hon är gårdens viktigaste djur. Hon har inte tänkt på att den som vill vara riktigt stor ska se till att hjälpa andra.

Gunnar är en tacksam gris. Han blir glad när han får god mat och tackar bonden Linda om och om igen. Linda och barnen från granngården tackar de med. 

Geten Greta

Hästen Eyna

Grisen Gunnar

Kaninen Snurre har just förlorat gårdens hopptävling. Han deppar och känner sig värdelös, men bonden Linda tycker att även Snurre är väl värd en medalj.

Kaninen Snurre
Hunden Skugga
Tjuren Sture

Hunden Skugga har övat länge. Stolt visar hon Linda hur hon lärt sig gå på bakbenen. Vilka fantastiska bakben! Bonden Linda däremot skulle gärna vilja lära sig på händerna. 

Tjuren Sture är en väldigt folkilsken tjur. Alla är rädda för honom. Men kanske kan även Sture bli lite trevligare? Om någon bara vågar vara hans kompis...

Kanien Snurre

Hunden Skugga

Tjuren Sture

En dag hittar Linda en groda som heter Gösta. Han ska få bo hos mig bestämmer Linda. Problemet är bara att Gösta hellre vill bo där han alltid har bott, i den fantastiska naturen.

Grodan Gösta
Hamstern Rocky
Ponnyn Stormy

Hamstern Rocky vill så gärna vara duktig på någonting. Han steker pannkakor och allt blir fel. Linda hjälper Rocky till slut en uppgift som passar honom som handen i handsken

Stormy blir sur på flickan Clara och kastar av Clara. Clara blir sur och plötsligt är ingenting roligt. Men att det ska vara så svårt att säga det där ordet...Förlåt!

Grodan Gösta

Hamstern Rocky

Ponnyn Stormy

Lammet Fridolf

Hönan Beatrice

Lammet Fridolf blir så rädd när det åskar att han springer bort sig. Bonden Linda är också rädd ibland. Tur att man alltid kan tänka på att Gud är med oss. 

Lammet Fridolf
Hönan Beatrice

Hönan Beatrice har värpt ett jätte ägg- Bonden Linda tar med Beatrice till äggkläcknings tävlingen i sta´n, men hur är det egentligen? Talar Beatrice sanning.

Lamadjuret Lasse är känd för att spotta folk i ansiktet så fort han blir sur. Med lite hjälp från flickan Clara får han lära sig "tålamodstricket" att räkna långsamt till 10.

Lamadjuret Lasse
Nymfparakiten Piraten
Kossan Saga

Fågeln Piraten är bekymrad. Tänk om det inte finns någon luft i huset där han bor, han ser ju ingen Luft. Linda och Ida förklarar att luften finns fast den inte syns. Precis som Gud!

Bonden Lindas ko Saga är så deppig att hon inte äter. Till slut ber hon en bön om hjälp och hjälpen kommer förr än hon anat. Linda får nämligen en strålande idé för hur hennes ko ska bli glad igen.

Lamadjuret Lasse 

Nymfparakiten Piraten

Kossan Saga

Silkestuppen

Kattungarna Tisa och Tosse kan inte hålla sams i ens en minut. Men när det verkligen gäller upptäcker de hur mycket de egentligen tycker om varandra. 

Katterna Tisa & Tosse

Silkestuppen

Silkestuppen Sayonara ser inte ut som andra höns och så pratar han konstigt. Hönorna är elaka mot Sayonara, men bonden Linda och flickan Clara ordnar "kompisskola" för hönorna.

Katterna Tisa o Tosse